4 Mart 1937’den beri…

SİRKÜLER: 2025-466

Sayın Üyemiz,

– Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nden Alınan Yazı Metni Aşağıya Çıkartılmıştır.

Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği(AKAMİB) tarafından, Ticaret Bakanlığı’ndan onay alınması durumunda, 18 – 22 Ocak 2026 tarihleri arasında Montreal/Kanada’ya Mobilya ve Mobilya Yan Sanayi Sektörüne yönelik Kanada Sektörel Ticaret Heyeti düzenlenecektir.

Ticaret heyeti programı dahilinde, Ticaret Müşavirliklerimizin de desteği ile mobilya ithalatçı, toptancı ve distribütör firmaları ile katılımcı şirketlerimiz arasında ikili iş görüşmelerinin düzenlenmesi planlanmaktadır. Planlanan Taslak Program ve EK A-1 Sektörel Ticaret Heyeti Katılımcı Şirket Talep Yazısı Ek’te yer almaktadır. Katılım sağlayacak firmalarımızın EK A-1 formunu doldurarak tarafımıza iletmesi gerekmektedir.

Anılan heyet organizasyonu İhracat Destekleri Hakkında Karar kapsamında yer alan sektörel ticaret heyeti ve alım heyeti destekleri kapsamında planlanmış olup, katılım bedeli %70 devlet desteği düşülmüş ön destekli olacak şekilde firma başı 1. Kişi tahmini maliyet 1.700 USD aynı firmadan 2. Kişi tahmini maliyet ise 740 USD olarak belirlenmiştir. İhale sonrası net maliyet bildirilecektir.               

Heyetin devlet desteği kapsamına alınması için Ticaret Bakanlığı’na başvuru yapılacak olup katılmak isteyen şirketlerin en geç 19 Eylül 2025 Cuma günü saat 14.00’e kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru yapmak için https://forms.gle/mr5zxsohg46DQUMW6 internet adresinden ulaşılabilecek elektronik başvuru formunun her katılımcı kişi için ayrı ayrı doldurulması gerekmektedir. Heyet için yeterli katılımcı sayısına ulaşıldığında, AKAMİB tarafından katılımcılara iletilecek bilgiye istinaden ödemeler yapılacaktır.

Ek:

1) Heyet Taslak Programı (1 sayfa)

2) Katılım Şartları (2 sayfa)

3) EK A-1 Sektörel Ticaret Heyeti Katılımcı Şirket Talep Yazısı