4 Mart 1937’den beri…

SİRKÜLER:2021-504

Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan yazıda, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş ile AB Komisyonu’nun ticaretten sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis arasında Türkiye-AB ikili ticari ve ekonomik ilişkileri çerçevesinde 12 Ekim 2021 tarihinde Sorrento’da G20 Ticaret Bakanları toplantısı kapsamında bir görüşme gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

Bu kapsamda Ticaret Bakanlığınca yapılacak çalışmalarda değerlendirilmek üzere ihracatçılarımızın Avrupa Birliği üye ülkeleri pazarlarına girişte karşılaştıkları sorunların ve bu kapsamda ihracatçılarımızın talep ve değerlendirmelerinin bilinmesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bilgilerini ve firmalarımızın Avrupa Birliği pazarında karşılaştıkları sorunlara ilişkin bilgi notlarının 8 Ekim 2021 tarihi saat 13:00’e kadar Türkiye İhracatçılar Meclisine (TİM)’e iletilmek üzere Genel Sekreterliğimize daibarge@daib.org.tr e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

 

Eki: Sorun Bildirim Formu