SİRKÜLER: 2026-219
Sayın Üyemiz,
– Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden Alınan Yazı Metni Aşağıya Çıkartılmıştır.
T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) organizasyonunda 6 – 9 Temmuz 2026 tarihleri arasında Birleşik Krallık Ticaret Heyeti gerçekleştirilecek olup Londra şehrini kapsayacak söz konusu organizasyonda, Birleşik Karalık’tan iş insanlarının davet edileceği nitelikli iş görüşmelerinin öngörülmektedir.
Bahse konu heyet Mobilya, Ev Tekstili ve Halı sektörlerimizin katılımına açık olup, başvuru son tarihi 4 Mayıs 2026 Perşembe günü mesai bitimidir.
Bu tarihe kadar https://askturkiye.com/Delegations/uk-london-trade-delegation-2026 internet adresindeki “Register as a Turkish Exporter” bölümünde bulunan Başvuru Formunun eksiksiz olarak doldurulması gerekmekte olup firmalarımızdan ekonomi sınıfı uçak biletli katılım paketi için 98.000- TL tahsil edilecektir. Heyete katılım kontenjanla sınırlıdır.
Katılımcı olabilmek için öncelikle başvuru formunun doldurulması, ön değerlendirmesi yapılan ve başvurusu onaylanan firmaların ödemelerini belirtilen süre içerisinde gerçekleştirerek ödeme dekontlarını İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin agac@iib.org.tr e-posta adresine ulaştırmaları gerekmektedir. Katılım işlemlerinin eksiksiz şekilde tamamlanması firmalarımızın sorumluluğunda olup nitelikli bir heyet programının gerçekleşmesi ve beklentilerin karşılanması için sürecin vakitlice ve eksiksiz bir şekilde tamamlanması büyük önem arz etmektedir.
Ek:
1. Heyete İlişkin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar (3 Sayfa)
2. Birleşik Krallık (Londra) Genel Ticaret Heyeti Taslak Programı (1 Sayfa)